29 Ekim 2009 Perşembe

28 Ekim 2009 Çarşamba

Düğünlerin Vazgeçilmezi Çiçekler

Düğünlerin Vazgeçilmezi Çiçekler
Çiçeksiz düğün, güneşsiz yaza benzer. Çiçekler, büyük günde özen göstermeniz gereken önemli bir detaydır ve size bol miktarda seçenek sunar. Ayrıca gelin buketinin haricinde birçok kullanım alanına sahiptir.

Çiçekleri Nerelerde Kulanabilirsiniz?
Gelin buketinde, genellikle beyaz veya krem tonlarında.
Gelin buketiyle uyumlu olarak, nedimelerin buketlerinde ya da arkadaşlarınızın saçlarında.
Damadın yakasında, tercihen gelin buketinden bir çiçekle.
Gelin ve damadın annelerinin ya da arkadaşlarının kıyafetine iliştirilmiş ya da bileğine dolanmış şekilde.
Geçitte, imza atılan masada, girişte, pencere pervazlarında, davetlilerin masalarında.
Pasta masasını süslemek için.

Çiçekçi Seçerken
Düğünden yaklaşık 6–8 ay önce çiçekçinizden randevu alın. Sonra kullanılacak stili, aranjmanları ve renkleri konuşmak için çiçekçiyi tekrar ziyaret etmeniz gerek. İyi bir çiçekçi, çiçeklerin düğünle uyumlu olması için size düğün konsepti, gelinliğinizin stili ve mekan hakkında birçok soru soracaktır.

Çiçekçinizin düğün mekanına yakın olmasına özen gösterin. Böylece çiçekleriniz düğün yerine ulaştıklarında taze kalır. Bu aynı zamanda çiçekçinin düğün mekanı hakkında daha bilgili olduğu ve işini daha profesyonel yaptığı anlamına gelir. Son kararı vermeden önce birçok farklı çiçekçiyle görüşün ve daha önce yaptıkları işlerin fotoğraflarını inceleyin.

Gelin buketleri için beyaz güller ve lilyumlar yerine daha dikkat çekici renkler tercih ediliyor. Siz de canlı renkler ve aksesuarlar, hatta ölü orkideler gibi sıra dışı çiçekler kullanarak farklı bir tarz yaratın.

Canlı renkler kullanmak gelin buketinde olduğu kadar düğün aranjmanlarında da popüler. En moda renkler ise kırmızı, pembe, mavi ve mor. Farklı bir tarz yaratmak için aynı renkte farklı çiçekleri bir arada kullanın.

Gelin buketleri artık yuvarlak ve buketlerde gelinin elinden döküldüğü hissini veren aranjmanlar kulanılıyor . Masa aranjmanları yerine de asma yaprakları gibi masalardan sarkan çiçekler gözde.
Bu yıl gelin buketleri ve aranjmanlar boncuklarla ve mücevherlerle süslü. Asalet katmak için çiçeklerinizi antik mücevherlerle tamamlayın.

Çiçekçilere göre vazo seçimi kullanılan aranjmanlar kadar önemli. Uzun, boru biçimindeki vazolar, çeşitli kumaşlarla, süslemelerle ve kurdelelerle harika görünüyor.
Modern şekle sahip, renk renk orkideler düğün çiçeği olarak revaçta. Damat adayının yakasındaki bir orkide düğününüze zarafet katmaya yetecek

Davetiye

Davetiye
Nikah davetiyeleri, siz büyük güne bin bir zahmetle hazırlanırken, davetlilere, onları nasıl bir düğünün beklediğini fısıldar. Her detayına özen gösterdiğiniz düğününüzü anlatması için davetiyelerinize şans verin.
Davetiyeler düğün konseptiyle uyumlu olsun. Düğününüzü belli bir tema altında yapacaksanız, davetiyeniz bunu anlatsın. Davetlileri, kır düğünü için doğanın uyanışına, kumsal düğünlerinde dalga seslerine, peri masalı temalı düğünde sihirli dünyanıza eşlik etmeye çağırın. Böylece davetlilere kıyafet seçimlerini düğün temasına göre yapma fırsatı tanımış olursunuz. Onlar da sıradan bir düğüne gelmediklerini bilerek buna göre hazırlık yapabilirler.

Misafir Listesi Hazırlayın
Unutmayın ki davetiye sayısı gelecek kişi sayısından daha az olacaktır. Aile başına bir davetiye gönderin. Kız tarafından ve erkek tarafından kaç kişi geleceğini hesaplayın. Daha sonra bu konuda anlaşmazlığa düşmemek için sayıları davetiyeyi seçmeden önce belirlemekte fayda var. Beklediğinizden daha fazla sayıyla karşı karşıya kaldığınızda daha düşük bütçeli davetiyelere yönelebilirsiniz.

Yaratıcılığınızı Kullanın
Davetiyelerinizi yaptıracağınız birçok firma bulabileceğiniz gibi, her hangi bir el beceriniz ya da fikriniz varsa davetiyelerinizi kendiniz tasarlayabilirsiniz. Örneğin, tanıştığınız yeri fotoğraflayıp davetiyenizde kullanabilirsiniz. Sizi anlattığını düşündüğünüz bir figür varsa, bir benzerini bulmak için internetteki resim galerilerinden resim satın alabilir ya da bir tasarımcıyla anlaşabilirsiniz. Davetiyeleri yazarken mutlaka kendi ifadelerinizi kullanın. Hayatınızın en özel gününü klişe cümlelerle duyurulmasına izin vermeyin. Daha sonrasında yapmanız gereken tek şey, bir matbaayla anlaşmak.

Davetiyelerinizi yazdırırken dikkat etmeniz gerekenler
Gün, ay, yıl açıkça belirtilmelidir. Fazla renkli davetiyelerde yazıları okumak zor olur. “Lütfen cevap veriniz” gibi önemli detayların gözden kaçmasına neden olabilir. Çiftlerden birinin telefon numarası mutlaka olmalı. Dijital çağda artık birçok çift evlenmeden önce kendi sitelerini açıyorlar ve buradan nelere ihtiyacı olduklarını duyuruyorlar. Eğer böyle bir site yapmayı düşünüyorsanız, davetiyenize ekleyebilirsiniz.

Zamanlama
Davetiyeler, düğünden yirmi beş gün önce davetlilere ulaştırılmalıdır. Bunun için en az iki ay öncesinden harekete geçin. Davetiyenizi kendi tasarlayacaksanız ya da bir firmadan sipariş etmeyecekseniz, daha önceden araştırmalara başlamakta fayda var.
Davetiyelerde kullanılan kağıt cinsi normal mektuptan daha ağır olabileceği için size ekstra posta maliyeti getirebilir. Davetiyeleri postaya verirken, düğün tarihini göz önünde bulundurun. Bayram öncesine, yılbası zamanına denk geliyorsa, postaneler yoğun olacağından, olası kaybolma ya da gecikmelere karşı önleminizi alın.

Nikah Şekeri

Nikah Şekeri
Herkes unutulmaz bir düğüne sahip olmak ister. Nikah armağanları da, fotoğraflar bir yana, düğünden arda kalan yegane hatıralardır. Neden nikah şekerlerini, yaratıcı armağanlara dönüştürmeyelim ki? Bizi bu konuda harekete geçirecek tek şey yaratıcı fikirlerimiz. Bütçemiz ne kadar olursa olsun, yaratıcı dokunuşlarla basit şekerleri bile farklı şekillerde paketleyerek ve dizayn ederek, konuklara sıra dışı nikah armağanları dağıtmak mümkün.

Klasikler ve Yöresel Tatlar
Eğer bütçeniz darsa, renkli badem şekerleri kurtarıcınız olabilir. Bu şekerler ne kadar klasik olsa da, siz onlara farklılık katın. Üzerine eklediğiniz ufacık size ait bir mesajla fark yaratın. Resmi düğünler için uygun değilse de, lolipop şekerlerini ilginç şekillerde süslemek, bütçeyi zorlamayan, sevimli bir fikir.

Nikâh şekerinin yanı sıra başka yiyecekler de nikâh şekeri yerine verilebilir. Gelinin ya da damadın memleketinden meşhur bir yiyecek varsa, (Antep fıstığı, bal, kayısı kolonyası, şarap) yaratıcı şekillerde paketlenerek sunulabilir. Şekilli çikolatalar, klasikleşmiş fakat her zaman beğenilen nikâh armağanlarıdır. Klasik kalıp çikolataları kendi resminiz bulunan ambalajlarla kaplayıp üzerine dilediğinizi yazabilirsiniz. Ambalajın üzerine sizi bugünlere nelerin getirdiğini yazacağınız “İçindekiler” bölümünü eklemeyi unutmayın.

Nikâh şekeri lafın gelişi!
Biz aslında daha çok “davetlilere armağanlar” demeyi tercih ediyoruz çünkü kendimizi sadece şekerle sınırlamaya niyetimiz yok. Kalıplaşmış şablonlarla yapılan kullanışsız nikâh şekerlerinin bir kenara atıldığını hepimiz görmüşüzdür. Konuklara kalıcı ve kullanışlı bir armağan verin, düğününüz yıllarca hatırlansın.

Düğün Temasıyla Uyum
Nikâh hediyeleri düğün temanızla uyumlu olmalı. Örneğin lolipop fikri, kumsal ya da havuz başı düğünleriyle uyumlu olur. Yöresel bir düğün yapıyorsanız, o yörenin meşhur eşyalarından verebilirsiniz. Düğün temanızdan esintiler taşıyan anahtarlıklar, kitap ayraçları, teneke hap kutuları, kart tutacakları, mumluklar, kupalar yelpazeler, çerçeveler uzun yıllar kullanılır. Bu armağanlara özel bir teşekkür mesajı ve resminizi de iliştirebilirsiniz.
Bu örnekler, farklı düğün temalarına göre çoğaltılabilir. Seçeneklerinizin sizin hayal gücünüzle sınırlı olduğunu unutmayın.

Gelinin Kankaları Buraya!

Nasıl Giyinmelisiniz?
Gelinin ya da damadın yakın arkadaşıysanız ya da ailesindeyseniz siz de bu özel gün için hazırlanmalısınız. Belki girişte davetlileri karşılayacak, belki gelinin peşinden kesesini taşıyacak, belki de organizasyonun aksamamasını sağlayan “gizli kahraman” olacaksınız. Düğünde nasıl bir göreviniz olursa olsun, bugünün sizin için de çok özel olduğunu giyinişinizle herkese hissettirin.

Davetiyeden İlham Alın
Düğün hazırlıklarına katılma şansınız olmadıysa, davetiyeler size düğün teması hakkında fikir verebilir. Çiçeklerle mi süslenmiş? Ya da parlak taşlarla? Kapalı bir tarihi mekanda yapılan düğüne farklı, kumsalda yapılan bir düğüne farklı giyinmelisiniz. Davetiyelerin verdiği son ipucu ise törenin başlama saati. Gündüz yapılan törenler gece yapılanlara kıyasla daha sade geçtiğinden kıyafetinizi de buna göre şekillendirirsiniz.

Sınırlara Uyun
Düğün günü beyaz giymek yalnızca gelinin hakkıdır. Bu yüzden kesinlikle beyaz bir elbise giymeyin. Nedime beyaz giymemeli. Dekolte kullanarak vücudunuzda beğendiğiniz bölgelere dikkat çekebilirsiniz ama aşırıya kaçmayın. Rahat bir giyim tarzına sahip olabilirsiniz fakat ileriki zamanlarda düğüne kotla gelen kişi olarak hatırlanmak istemiyorsanız, düğün gündüz vakti yapılıyor olsa bile kot pantolonunuzu giyip gitmeyin.

Diğerleri Ne Giymiş?
Başkalarının ne giydiği değil ama ne tarz giyindiği sizin için önemli. Gelinin yakın bir arkadaşıysanız tarzını da bilirsiniz ama erkek tarafını tanımıyorsanız kıyafetiniz diğer konuklardan farklı bir çizgide olacaktır, bu da sizi rahatsız edebilir. Düğünün teması hakkında daha fazla bilgi edinmek için gelinle konuşmanız faydalı olur. Gösterdiğiniz özen her iki tarafı da memnun edecek.

Gelin Başı

Gelin Başı
Gelin başı hazırlığı büyük bir ekip ve uzun bir uğraş gerektiren bir süreçtir. Gelin başının gelinlikle, gelin çiçeğiyle, düğün temasıyla, makyajla, fotoğraf çekimiyle uyumlu olması gerekir. Gelin başı stilinizi seçerken büyük günde çekilecek resimlerde nasıl bir portre vermek istediğinize karar verin. Tek bir modele takılmayın ki; gelinliğinize, evlendiğiniz mevsime, düğün temanıza göre en uygun saç modelini bulabilin. Büyük günde bembeyaz gelinliğinin içinde boy gösteren gelin, sade bir şıklıkla öne çıkar. Abartılı bir gelin başı ve makyaj gelinin güzelliğine gölge düşürebilir. Tabi, sade olmaya çalışırken sıradan olmaktan da kaçının.


Kuaför Seçerken…
Kuaför seçiminde özenli olmak, başarılı bir gelin başının ilk adımıdır. Tecrübeli bir kuaför hangi modelin geline yakışacağı konusunda yardımcı olarak gelini yönlendirir. Düğünden yaklaşık bir ay önce kuaförünüzle görüşüp, nasıl bir modelin size uygun olacağına karar vermelisiniz. Eğer gelin başında taç, toka, pırlanta, tarak gibi aksesuarlar kullanacaksanız, bunları da önceden hesaba katın. Gelin başı yapımında ücretlerin diğer işlemlere kıyasla çok daha yüksek olmasının sebebi, aksesuarların saça tutturulması ve saçın bütün gece bozulmayacak sağlamlıkta yapılması için kuaförlerin fazladan çaba harcamalarıdır. Masraftan kaçınmak için daha az bilinir bir kuaföre gitmek büyük bir pişmanlıkla sonuçlanabilir.


Model Seçerken…
Düğün gününden önce gelin başını, kuaförden randevu alarak prova edin. Randevuya ya gelinliğin bir resmini ya da kendisini götürün. Böylece kuaförünüz de daha somut fikirlerle size en uygun saç modelini seçmenizde yardımcı olabilir. Straplez bir gelinlikle döpiyes bir gelinliğe uygulanacak gelin başları farklı olur. Taçlı topuz bir gelin başıyla, dağınık çiçekli bir gelin başının fotoğraf çekiminde kullanılacak arka planlar da farklıdır. Bu tür detaylar ise hangi mevsimde evleneceğinize göre şekillenecektir.


En çok tercih edilen model topuzdur ancak; topuz yaptırmak düğünün konseptiyle uyumsuz olabilir. Örneğin bir kır düğününde daha doğal bir model tercih etmek yerinde olur. Elbette saçın uzunluğu seçimleri belirler. Kısa saçlı gelinler postiş taktırmanın yanı sıra saçı doğal uzunluğunda bırakmayı da tercih edebilirler. Seyrek saçlı gelinler için topuzun içine sünger destek konularak saçlar daha hacimli gösterilebilir. Düğün günü kesinlikle saça boya, kesim ya da perma benzeri işlemler yapılmamalıdır. Bu gibi işlemlerin düğünden bir süre önce halledilmesi düğün günü kötü bir sürprizle karşılaşma riskini de ortadan kaldıracaktır. Unutulmaması gereken bir diğer nokta, gelinle damat arasındaki boy farkıdır. Gelinin topuklu giyeceği de göz önünde bulundurulduğunda, gelin başının çok kabarık ya da yukarıdan toplanmış olması gelinin damadın yanında daha uzun boylu gözükmesine yol açabilir.




Gelin Makyajı

Gelin Makyajı
Hayatının en özel gününde birçok gelin günlük makyajdan fazlasını ister fakat bütün gözlerin üzerinizde olacağı o gecede, abartılı bir görünümü kimse istemez. Düğün fotoğraflarınızda harika görünmek için kendinizi deneyimli bir makyaj uzmanına bırakın.

Makyaj Uzmanı Ne Zaman Seçilir?
İyi bir makyajı garantilemek için düğün gününden 4-5 ay önce makyaj uzmanından randevu alın. Hatta 2-3 ay kala bir provaya ihtiyacınız olacak. Eğer saç ve makyaj provanızı aynı güne denk getirebiliyorsanız, o gece kız arkadaşlarınızla çıkıp eğlenmek için harika bir bahaneniz olur.
Makyaj uzmanından randevu alırken sadece kendiniz için değil, anneniz ya da damadın annesi gibi yakınlarınız için de almanız gerekecek ama prova bir tek sizin için gerekli.

Makyaj Uzmanını Seçerken
Herhangi bir makyaj uzmanında karar kılmaya çalışırken, sorduğunuz sorulara verdikleri cevaplardansa, onların yönelttikleri sorular önemli. Size düğün mekânı, gelinliğinizin rengi, ışıklandırma, aklınızdaki saç modeli ve düğün teması hakkında soru sorup sormadıklarına dikkat edin.
İyi bir makyaj uzmanı çok çeşitli makyaj malzemesine sahip olmanın yanı sıra, hem sizin isteklerinizi dinler, hem de size tavsiyelerde bulunur.Provaya gittiğinizde makyaj uzmanı yüzünüzde birçok makyajı deneyerek size en çok yakışanı belirlemeli. Provada makyajdan memnun kalmadıysanız ya başka bir prova daha isteyin ya da yeni bir makyaj uzmanı bulun.

Güzel bir gelin olmanın püf noktaları
Cildinize uygun renkler seçin. Genelde esmerlere mor, krem ve bakır gibi sıcak tonlar; sarışınlara mavi-gri, eflatun ve deniz mavisi gibi soğuk tonlar yakışır. Kızıllar ise şeftali, gri ya da yosun yeşiliyle harika görünürler.
Çoğu gelin düğününde gözyaşlarına boğulur. Bir pandaya benzemek istemiyorsanız iyi kalite, suya dayanıklı maskara kullanın.

Cilt bakımınızda ya da görünümünüzde bir değişikliğe gidecekseniz bunu haftalar öncesinden yapın. Cildiniz yeni bir ürüne ters tepki verebilir.

Harika bir cilde sahip olmak için fondötenden fazlası gerekir. Düğün telaşının yüzünüzde sivilcelere yol açmaması için bu büyük günden önce kendinizi şımartın. Bol su ve meyve suyu için, alkol ve kahve tüketiminizi sınırlayın. Düğünden haftalar önce, her gün düzenli olarak yüzünüzü temizleyip nemlendirmeyi alışkanlık haline getirin.

İç Giyim – Geline dair Gizemli Şeyler

Gelin iç giyimi, büyük günde en önemli fakat en küçük detaydır. Doğru gelinliği bulmak için bir sürü para ve zaman harcanır. Ancak iç giyimde, nasıl olsa görünmeyecek diye özensiz seçimler yapılabilir. Unutmayın ki, gelinliği güzel gösteren ve gece boyunca rahat etmesini sağlayan şeydir gelin iç çamaşırı.
İç çamaşırının saatlerce üzerinizde kalma ihtimali yüksek olduğundan, gelinlik modeliyle uyumlu, kaliteli iç çamaşırlarını seçin. Büyük günde nasıl hissedeceğinizi, gelinliğinizin nasıl görüneceğini onlar belirleyecek. Bu yüzden gelinlik seçerken gösterdiğiniz özeni iç çamaşırı seçerken de gösterin.
Önce Alt Yapıyı Kurun
İyi bir iç çamaşırı mucize yaratabilir. Vücudu sarar, toparlar, ince gösterir, kaldırır, büyütür. Doğru iç çamaşırını seçmek için vücut tipini iyi tanımak, gelinlik modelini göz önünde bulundurmak gerekir. Sırttan bağlamalı gibi teni gösteren gelinliklerin altına ince ve minimal çamaşır giyilmelidir. Derin bir göğüs dekolteniz varsa, kendinden yapışkanlı kaldırma özelliği olan sutyenleri deneyin. Aynı şekilde sırt dekoltesi olan bir gelinliğiniz varsa, askıların görünmemesi için bu tarz sutyenleri kullanın. Küçük göğüslüler dolgulu sutyenleri deneyebilir.

Vücut Şekillendirici İç Giyim
1800’lerden beri var olan bu iç giyim tarzı, yeni kumaş teknolojileri sayesinde çok daha esnek ve rahat. Gelinler de spandex gibi vücudu saran ince sentetik kumaşlar, farklı şekillerde dikişsiz korse ve badiler, korseli külotlu çoraplar gibi iç giyim ürünleri kullanarak hayallerindeki görünüme kavuşabilir.

Gelin Külotları
Bazı gelinler gövdeyi, göğüsleri ve kalçayı kapatan tek parça iç çamaşırını tercih ederler. Bunun avantajı gövdeyi kusursuz göstermesidir. Ancak kalın kumaşlar için çok gerekli olduğunu söyleyemeyeceğiz.Tek parça çamaşır kullanmayacaksanız, o zaman doğru sutyen ve külotu bulmanız gerekir. Unutmayın ki, ne tarz iç çamaşırı seçerseniz seçin, rahatlığı ön planda tutun. Fırfırlı, dantelli modelleri balayına ya da düğün gecesine saklayın. Vücuda oturan bir gelinliğin içinden iç çamaşırı izleri görülebilir. Böyle durumlarda g-stringler, tangalar devreye girer.
Nasıl bir çorap?
Yaz gelinleri, onları serin tutacak ince ten rengi diz üstü çorap tercih edebilir. Jartiyerli modeller de gelinliğin modeline göre sıcak havalarda giyilebilir. Külotlu çorapların avantajı karnı düz göstermesidir. Tayt çoraplar kış gelinlerinin tercihi.

Düğün Gecesi ve Balayı
Düğün sonrası için de ayrı bir iç giyim alışverişi yapmanız gerekir. Bundan sonrasında kendinizi sınırlamanız için bir sebep yok. Yüzlerce ateşli, seksi, sevimli model arasından beğendiklerinizi seçin.
Balayında kullanacağınız bazı iç çamaşırı parçaları:

Sabahlıklar: Genelde gelin seti şeklinde satılır.
Külot fanila takımlar.
Jartiyerli teddy (Tek parça iç çamaşırı)
Baby Doll: Kısa seksi gecelik ya da takım
Büstiyerler ve kısa şortlar
Sutyen g-string takımlar

Pasta renkleri ve renk kontrastlarının kullanımı konusunda artık biraz bilgi sahibi olduğunuza göre yapmanız gereken tek şey, istediğiniz pastayı bulabilmek için en az 3 pastane gezip fiyat bilgisi almak ve pastaların tadına bakmak. Böylece düğününüzde en iyi tercihi yaptığınızı bilmenin huzuruyla pastanızın tadına doyasıya varacaksınız!

Sofistike Zıtlık

Sofistike Zıtlık
Siyah-beyaz düğün pastalarının yarattığı hava, ne kadar ince zevkli olduğunuzu konuklarınıza göstermenizin en kolay yolu olsa gerek. Burada problem şu ki; kaliteli malzeme kullanılmadığı zaman pastanın yarattığı etki kaybolur ve düğün pastanız adeta bir çocuğun doğum günü pastasına dönüşür. O halde bütçeyi kısmak için, beyaz renkli tereyağı kremasının üzerine pasta şekerlemesiyle siyah süsleme yapabilirsiniz. Pasta şekerlemesiyle yapılan süsleme keskin hatlar sağlayacağı için çok şık duracaktır. Pastanızın havasını tamamlamak için pastayı siyah bir stant üzerinde sunun ve siyah güllerle süsleyin!

Parlak Bir Fikir


Renkli düğün pastası fikrine bayıldınız ama masrafları kısmak istiyorsunuz… O halde şekerleme kaplaması yerine gıda boyasıyla renklendirilmiş tereyağı kreması (gerçekten enfes!) ve rengarenk süslemeler kullanabilirsiniz. Canlı renklerde yapılmış pasta üstü süslemeleri, düğün konseptiyle kontrast oluşturan kurdeleler veya rengarenk çiçekler hem bütçenizi sarsmayacak; hem de göz alıcı bir görünüm sağlayacak. Papatyalar hem saf, hem de çocuksu görünümleri sayesinde pasta süslemesinde kullanmanız için iyi bir seçenek… Ayrıca bütçeyi kısmak adına papatyaları kendiniz temin edebilirsiniz. Bir diğer fikir olarak şekerlemeden yapılmış konfetiler pastanıza renklilik ve coşku kataca

Gökkuşağının Üzerinde

Gökkuşağının Üzerinde
Düğün pastacılığında son trend; canlı ve göz kamaştırıcı renkler! Düğün pastasına yeterli bütçe ayırabilenler (ya da ayırmak isteyenler) birçok renkten oluşan ve düğün konseptiyle uyumlu pastalar hazırlatmayı tercih ediyorlar. Böyle özenle süslenmiş pastaların harika göründükleri kesin fakat; bazen çok yüksek fiyatlara ulaşabiliyorlar.Bir diğer yükselen trend ise “siyah-beyaz” temalı düğün pastaları. Bu düğün pastaları siyah-beyaz düğün konseptiyle uyumlu kullanılabildiği gibi; diğer temalarla da uyum içinde. Tüm bu düğün pastası trendleri törene şıklık katıyor doğrusu…

Yıllardır düğün pastası dendiğinde aklımıza yuvarlak, kat kat, beyaz kremayla kaplı ve süs olarak üstüne minik bir gelin-damat yerleştirilmiş bir görüntü gelirdi. Bir önceki nesle düğün pastalarının tadını sorduğumuzda çoğunluk bize pastaların ne kadar kuru ve tatsız olduğunu; hepsinin de birbirine benzediğini söyler. Halbuki 21. yüzyıla geldiğimizde; gelin ve damatlar düğünün her ayrıntısında olduğu gibi düğün pastası seçerken de yaratıcılıklarını gözler önüne seriyorlar.

2011 Düğün Pastası Trendleri


Kişiye Özel Servis

Her ne kadar kat kat düğün pastalarını keserek servis yapmak hala moda olsa da 2010'da karşımıza çıkan bir yenilik; her davetliye özel, porsiyon halinde, minik pastacıklar sunmak! Ayrıca kendinizi pastalarla sınırlamak zorunda da değilsiniz: Aklınıza gelebilecek her tür tatlıyı (güzel bir sunum yapmak şartıyla) düğün pastası olarak kullanabilirsiniz. Böylece düğününüze modern bir ayrıntı katarsınız.

Yaz Gelininin Ayakkabı Seçimi


Yaz Gelininin Ayakkabı Seçimi
Yaz düğününüzde baştan ayağa harika gözükmenin sırrı çok basit! Her detaya önem verin ve sakın ayakkabıyı es geçmeyin. Yaz aylarında her konsepte, her tarz gelinlikle uygun ayakkabı bulmak mümkün: topuklu, babet, bantlı, hatta spor… Ayakkabı uzun bir gelinlik altında bile kolayca fark edilen, önemli bir tamamlayıcı. Yaz düğününde kısa bir gelinlikle giyilecek bir ayakkabı ise tamamen gözler önündedir. Ayakkabının rengi gelinlikle aynı olmalı. Ton farkı uyumsuz bir görüntüye yol açar.


Düz Ayakkabı Rahatlığı
Görünüş kadar önemli olan bir diğer şey ise rahatlık. Kır düğünü yapıyorsanız çimlerin üzerinde ya da kumsal düğününde kumların üzerinde yürüyeceğinizi unutmayın. Tabi aynı şey bütün gece sallanan bir teknede yapılan düğün için de geçerli. Eğer boyunuz yeterince uzunsa topuklu giyme sevdasından vazgeçebilirsiniz. Fakat topuklu giymekte kararlıysanız, rahat yürüyebileceğiniz yollara ve dans pistine ihtiyacınız olacak.

Günlük hayatta giymediğiniz yükseklikte topukluları düğün gününüzde giymeyin. Yoksa eğlenceye yalınayak devam etmek zorunda kalabilirsiniz. En iyisi siz, ayakkabıyı düğün gününden önce, bir süre giyip rahatlığını test edin. Hem böylece ayakkabılarınız yumuşar ve düğün günü ayakkabılarınızın vurması riski azalır.


Alternatifiniz Olsun
Düğününüzde yüksek topuklu bir ayakkabı giyecekseniz ya da ayakkabınızın vuracağını düşünüyorsanız, yanınıza daha rahat edeceğiniz, alçak topuklu bir ayakkabı almanızda fayda var. Arkası kapalı bir ayakkabı giyiyorsanız, yanınıza alacağınız alternatif ayakkabının arkasının açık olması, gecenin ilerleyen saatlerinde imdadınıza yetişecektir. Topuklularınızı değiştirdiğinizde boy farkı olmasından korkmayın çünkü gelinliklerle uyumlu yüksek tabanlı spor ayakkabıları birçok mağazada bulabilirsiniz.

Yaz düğününde giyeceğiniz ayakkabı açık olursa hem göze daha hoş gözükür hem de sizi rahat ettirir. Tercihinize göre yalnızca burnu açık, ya da bantlı bir model seçebilirsiniz. Ancak bantlı model seçecekseniz bantların gece dans etmekten şişen ayaklarınızı kesebileceğini de unutmayın. Bantlar ne kadar kalın olursa ayağınızı da o kadar az acıtacaktır. Tabi saatler ilerledikçe havaların soğuyacağını düşünüyorsanız kapalı bir ayakkabı seçmeniz yerinde

Penti' ni Göster






27 Ekim 2009 Salı

Restoran Ara Artık Facebook 'ta


Facebook ta yeni kurulan bir grup olan restoran ara kısa zamanda üye sayısıyla dikkatleri üzerine topluyor.
TÜRKİYE'DEKİ TÜM İLLERİ SEMT BAZINDA VE RESTORAN, CAFE, BAR, LOKANTA, BÜFE, PASTANE TÜRÜNDE AYRIMLAR YAPARAK BÜNYESİNDE BARINDIRAN SİTEMİZ http://www.restoranara.com/ ve http://www.restoranara.com/ ADRESLERİYLE HİZMETİNİZDEDİR.


22 Ekim 2009 Perşembe

Aldatma Fıkrası :)

Aldatma Fıkrası :)

Aldatıyorsam Sebebi Var ...
Alışveristen sonra evine dönen kadın, kocasını yatakta genc ve guzel bir kadınla yakalayinca dehşete düşer. Ortalığı dagıtmaya kalkışacağı sırada kocası onu durdurur. "..Şöyle aciklayabilirim..." der.. "Eve donerken bu zavalli kizi gordum. Cok yorulmustu. Onu arabama aldım. Karnı da acıkmıştı, o yüzden onu eve getirdim ve senin buzdolabında unuttugun rostoyu pisirdim. Kızın ayakkabıları delinmişti. Modası gecti diye artik giymedigin ayakkabılarından bir cift verdim ona. Üşümüştü, o yüzden sana dogum gününde aldıgım fakat rengini begenmedigin icin hic giymedigin suveteri ona verdim. Kizin pantolonu parca parca olmustu, artık senin kalçalarının sıgğmadıgı bir pantolonunu da verdim. Tam çıkmak uzereyken bana "Karınızın artık kullanmadıgı baska birsey var mi bu evde?" diye sordu.. ve işte buradayız..'

Kocanız Alsatsa;

KADINLARA SORMUŞLAR ?

Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz??? Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus:
Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.
Rus : Evi terk ederim.
Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
Italyan : Kadini vururum.
Ispanyol: Kocami vururum.
Yunanli : Her ikisini de vururum.
Türk : Benim kocam yapmaz!

EN POPÜLER 5 ALDATMA MAZERETİ

EN POPÜLER 5 ALDATMA MAZERETİ

Heyecan arayışı% 312.
Değişiklik arayışı% 233.
Beklentilerin partneri tarafından karşılanmaması% 194.
İlgisizlik% 195.
Sevgisizlik% 8

ALDATMANIN EN ÖNEMLİ NEDENİ

ALDATMANIN EN ÖNEMLİ NEDENİ
ALDATMANIN EN ÖNEMLİ NEDENİ HEYECAN ...HEYECAN İHTİYACI ERKEKLERLE KADINLARDA AYNI DEĞİLDİR.HEYECAN SIRASINDA ERKEKLERE ÖZGÜ ANDOJEN HORMONU SALGILANIR VE BUDA ERKELLERE MUTLULUK HİSSİ VERİR.ZATEN POLİGAMİK YANİ ÇOK EŞLİ YARADILIŞA SAHİP OLAN ERKEK BU MUTLULUĞUN PEŞİNDEN KOŞAR VE EN UYGUN ORTAMDA ALDATIR.BU ERKEĞE GÖRE EVLİLİĞİNE, KURULU DÜZENİNE MANİ OLMASADA TOPLUM AYNI ŞEKİLDE DÜŞÜNMEYEBİLİR BU NEDENLE HER NEKADAR GENETİK VEYA HORMONAL OLARAK ALDATMA ERKEKLERİN RUHUNDA OLSADA DİKKATLİ OLMAKTA FAYDA VARDIR.ERKEKLERİN EN AZ YARISI, KADINLARIN İSE DÖRTDE DE BİRİ ALDATMAKTADIR.YAKALANMADIKTAN SONRA ALATMAK EKSTRA MUTLULUK VERİR. HAYATI RENKLENDİRİR.ALDATIRKEN DİKKATLİ OLARAK VE "ALDATMANIN ETİĞİNE" UYARAK BAŞKALARINI ÜZMEMEK ELİNİZDEDİR.

ALDATMANIN ÇEŞİTLERİ

TEMEL ALDATMA ÇEŞİTLERİBEYİNDE ALDATMA: Aklından geçirip, hayal edip icraat yapmamak. En kötüsü yatakta başkasını düşünmek.
SANAL ALDATMA: İnternetten chat yapıp, "henüz" icraat yapmamak. Deneme çalışmalarının ilk aşaması
DENEME 1-2 ALDATMALARI: Buluşmak fakat cinsel ilişkiye girmemek, vicdan yoklama çalışmalarının bir adım sonrası tabii ki seks.
FİZİKSEL ALDATMA: Sadece seks amaçlı aldatmak. Duygusal bir şey olmadığı için bazılarına göre aldatma sayılmamaktadır.
PLATONİK ALDATMA: Sadece uzaktan, beğeni, aşık olmak ama o kişiye yaklaşmamak.İNAT İÇİN ALDATMA: Karşı taraf çok kıskanç olduğu için, "madem bana güvenmiyorsun ben de yapayım bari" diyerek aldatma
.KISASA KISAS ALDATMA: "Sen yaptıysan ben de yaparım" denilerek, karşısına çıkan ilk kişiyle aldatmak.
MULTİ ALDATMA: Birkaç kişiyle birlikte aldatma, partnerini aldattıklarını da aldatmak
DANIŞIKLI ALDATMA: Karşılıklı, anlaşmalı bir şekilde aldatmak. Olmaz demeyin. Boynuz.Org’u okuyun.
DUYGUSAL ALDATMA: Seksin yanında aşk veya sevginin de olması ki bu en tehlikelisi. Boşanmanın kesin olduğu bir durum.

18 Ekim 2009 Pazar

İran’da korkunç saldırı!


İran’da korkunç saldırı!
İran’ın güneydoğusunda Devrim Muhafızlarını hedef alan saldırı düzenlendiği bildirildi.

İran devlet televizyonu, saldırıda Devrim Muhafızlarının Kara Kuvvetleri komutan yardımcısıyla birlikte başka ölen ve yaralananlar da olduğunu haber verdi.
Fars ajansının haberinde de saldırıda Devrim Muhafızlarının birçok üst düzey komutanının öldüğü duyuruldu.
Haberde, sabah saatlerindeki saldırıda ölenler arasında, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutan Yardımcısı General Nur Ali Sustari, Devrim Muhafızlarının Sistan Belucistan Komutanı General Muhammed Zadeh, İranşar kenti Devrim Muhafızları komutanı ile Emir El Momenin kentinin birlik komutanının bulunduğu belirtildi.
Fransız haber ajansı AFP de Meclis Başkanı Ali Laricani'nin de üst düzey komutanların öldüğünü doğruladığını bildirdi.
İRNA: İRAN'DAKİ SALDIRIDA 60 KİŞİ ÖLDÜ YA DA YARALANDI
İran'ın güneydoğusunda Devrim Muhafızlarına yönelik olarak düzenlenen saldırıda 60 kişinin öldüğü ya da yaralandığı bildirildi.
Resmi İRNA ajansının haberinde, saldırıda 2'si komutan 60 kişinin öldüğü ya da yaralandığı belirtildi.

Maraton’da intihar şoku!


Maraton’da intihar şoku!
Avrasya Maraton koşusu yapılırken, Boğaziçi Köprüsü’den bir erkek, saat 10.10 sıralarında denize atladı.
Şemsiyesi ve montunu bırakarak köprünün Sarayburnu’na bakan tarafından atlayan kişi, denizde bir süre yüzdükten sonra sulara gömüldü.
Ortaköy’de deniz polisi arama çalışmalarına başladı. Olayla ilgili görgü şahitleri de var.

14 Ekim 2009 Çarşamba

Hangisi daha Barbarella?

İki Hollywood güzeli Angelina Jolie ve Megan Fox 'Barbarella' filmindeki başrol için savaşıyor.1968 yılında çekilmiş olan bilim kurgu filmlerinden ‘Barbarella’nın 2010 yılında tekrar çekilmesi planlanıyor. Filmde ‘Barbarella’ karakterini ünlü oyuncu Jane Fonda canlandırmıştı. Şu an proje aşamasında olan filmde ‘Barbarella’ karakteri için iki isim üzerinde konuluşuyor. Biri Angelina Jolie, diğeri ise Jolie’nin varisi olarak nitelendirilen Megan Fox.ANGELİNA'NIN YAŞI PROBLEMİddialara göre, Jolie’nin korkusu kendisinden 11 yaş küçük olan Fox’un bu rolü canlandırması. Daha önce de Tomb Raider: Lara Croft film serisinde Lara Croft’u canlandıran Jolie’nin yerine daha genç olan Fox’un bu rolü oynayacağı iddia edilmişti. Bu durumdan çok rahatsız olan Jolie, şimdi yaşı nedeniyle rolü Fox’a kaptırmaktan çok korkuyor. Oyuncuların yakın çevresi, bu film yüzünden iki oyuncunun arasının çok gergin olduğunu söyledi.Bilindiği gibi Angelina Jolie 34, Megan Fox ise 23 yaşında. Angelina Hollywood'un adeta gözbebeği oyunculuktaki başarısı ve özel hayatıyla magazin basınının her daim bir numaralı konusu. Ayrıca sayısız ödülün de sahibi olan Jolie, yeteneğine çok güveniyor. Megan Fox ise şu sıralar "Transformers" ve "Jennifers Body" filimleri ile sinema salonlarında boy gösteriliyor. Fakat genç Megan'ın oyunculukta henüz kendisini kanıtlamış değil. Onu magazin basınına taşıyan özellikleri Angelina Jolie olan benzerliği, dikkat çekici açıklamaları. Şimdi Hollywood kulisleri bu iki güzelden hangisinin ‘Barbarella’ karakterini canlandıracağını merak ediyor.

9 milyon dolar bütçenin ayrıldığı filmin konusu şöyle, Barbarella, dünya gezegeninin uzaydaki temsilcisi olarak zor bir görev üstlenir: Yeni bir icadıyla evrendeki barışı tehdit eden Duran Duran isimli çılgın dâhiyi bulmak. Barbarella, Tau Ceti sistemine uzanan arayışı boyunca tehlikelerle karşılaşır.

12 Ekim 2009 Pazartesi

Hayal Kahvesi’nde bir kızıl güzel


Hale Caneroğlu'nu hemen herkes Avrupa Yakası'nın güzel sesli karakteri Yaprak olarak tanır. Ancak sanatçının gerçek kimliğiyle, yani şarkıcı Hale Caneroğlu olarak da hatırı sayılır ölçüde hayranı olduğunu unutmamak lazım. New York’ta The Neighborhood Playhouse tiyatro okulunda eğitim alırken rol aldığı müzikallerle müzik hayatına başlayan güzel sanatçı, Hale Caneroğlu Cover Project adlı grubuyla müzikal parçalar ve 80'lerin hit dans şarkılarını seslendirmeye devam ediyor.
Etkinlik Adı: Hale Caneroğlu
Tarih : 13.10.2009
Mekan : İSTANBUL / Beyoğlu Hayal Kahvesi
Saat : 22:30

11 Ekim 2009 Pazar