Kurban eti yerken dikkat
KÜTAHYA (İHA) - Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık için etin sebze yemekleri ile ya da haşlanarak yenilmesini tavsiye etti.
Yetkililer, yağlı etin şişmanlık ve kalp damar hastalığı riskini artırdığını hatırlattılar. Etin sebzelerle haşlanarak, düşük ısıda pişirilmesini tavsiyen eden yetkililer, doğrudan yüksek ateşte pişirilen etin kanser riski taşıdığına dikkat çektiler. İl Sağlık Müdürülüğü yetkilileri, "Etin doğrudan ateşte pişirilmesi kanserojen maddelerin çoğalması, et dokusunun bozulmasına neden oluyor. Bu nedenle etin sebzelerle, haşlama usulü tüketilmesini tavsiye ediyoruz" dediler.
Yağlı etin kolon ve mide kanserine sebep olduğunu da ifade eden yetkililer, orta yaş üstündekilerin eti az miktarda, yağsız tüketmesi gerektiğini vurguladılar. Yetkililer, et konan sebze yemeklerine yağ atılmamasını, etin kavrulmamasını, az tuzlu tüketilmesini tavsiye ettiler. Kurban Bayramı'nda kesilen hayvanın etinin birer yemeklik miktarda poşetlere konarak buzdolabında saklanması gerektiğini söyleyen yetkililer, "Etin bütün halinde buzdolabından çıkarılması, dokusunun bozulmasına sebebiyet veriyor. Et bir defa çözülünce hemen pişirilmeli, çözülen et tekrar dondurulmamalı. Bu sağlığa zararlıdır, ayrıca etin protein yapısının bozulmasına da sebep oluyor" diye konuştular.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder