11 Aralık 2008 Perşembe

Yemek Tarifleri

ADAÇAYLI PEKSİMETLİ KEK
MALZEMELER
2 PAKET PEKSİMET5 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİNBİR BUÇUK YAPRAK ADAÇAYI100GR DİLİMLENMİŞ SALAM400GR. LOR PEYNİRİ2 ADET YUMURTATUZKARABİBER

YAPILIŞI
PEKSİMETLERİ ADAÇAYI İLE MİKSERDE TO ZHALİNE GETİRİN. 5 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİNİ KISIK ATEŞTE RENK DEĞİŞTİRMEMESİNE DİKKAT EDİN. SONRA ERİTTİĞİNİZ MARGARİNİ PEKSİMETLERİN ÜZERİNE EKLEYİN. KARIŞIMI TEKRAR MİKSERDEN GEÇİRİN. YUVARLAK BİR KALIBA FOLYO İLE KAPLAYIN. KARIŞIMI ÜZERİNE DÖKÜN. 180 DERECE FIRINDA BİR KAÇ DAK ISITIN. YUMURTALARI ÇIRPIN PEYNİRİ KARIŞTIRIN. SALAMLARIİLAVE EDİN. HARCI TAM ORTAYA EKLEYİN.

ISPANAK BEĞENDİ
MALZEMELER
YARIM KG KUZU KUŞBAŞIYARIM KG ISPANAK2 ÇORBA KAŞIĞI UN75 GR. TEREYAĞ100GR. RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ2,5 SU BARDAĞI SÜTTUZ KARABİBER

YAPILIŞI
TEREYAĞINI TENCEREDE ERİTİN. UNU EKLEYİP KAVURUN.SÜTÜ AZAR AZAR EKLEYEREK KARIŞTIRMAYA DEVAM EDİN. KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİN. KIYILMIŞ ISPANAKLARI TENCEREYE EKLEYİP PİŞİRMEYE DEVAM EDİN. TENCEREYİ OCAKTAN ALIP KAŞARPEYNİRİ EKLEYİN VE KARIŞTIRIN.ETLERİ BİR TENCEREYE ALIP YAĞSIZ OLARAK KAVURUN.

HAVUÇ HELVASI
MALZEMELER
1KG HAVUCUN RENDESİ4 TATLI KAŞIĞI TEREYAĞ1 SU BARDAĞI SÜT3 ÇAY KAŞIĞI SÜT TOZU2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKERHİNDİSTANCEVİZİKIYILMIŞ BADEMYETERİ KADAR SU

YAPILIŞI
HAVUÇLARI RENDELEYİP TENCEREYE ALIN VE ÜZERİ GEÇECEK KADAR SU EKLEYİN. HAVUÇLAR YUMUŞAYANA KADAR HAŞLAYIP EZİN. TEREYAĞINI TAVADA ERİTİP HAVUÇLARI ÜZERİNE EKLEYİN. HAVUCUN RENGİ DEĞİŞMEYE BAŞLAYINCA SÜT VE SÜT TOZLU KARIŞIMI VE ŞEKERİ İLAVE EDİN. HAİFİF KOYULAŞANA KADAR PİŞİRİN.

KESTANELİ İRMİKLİ PUDİNG
MALZEMELER
3 SUBARDAĞI SÜTYARIM SU ARDAĞI SUYARIM SU BARDAĞI İRMİK15 ADET HAŞLANMIŞ KESTANEVANİLYA1 SU BARDAĞI TOZŞEKER1 LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU

YAPILIŞI
İRMİK VANİLYA VE LİMON KABUĞU RENDESİNİ BİR TENCEREYE ALIN. ÜZERİNE SU VE SÜT İLAVE EDİLİP İYİCE KARIŞTIRIN. HAŞLANMIŞ KESTANELERİ EKLEYİN. KARIŞIM KISIK ATEŞTE KARIŞTIRARAK MUHALLEBİ KIVAMINA GELİNCEYE KADAR PİŞİRİN. TOZ ŞEKERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIN. TOZ ŞEKER ERİYİNCE PUDİNGİ OCAKTAN ALIN. BLENDERDEN GEÇİRİN. HAZIRLADIĞINIZ PUDİNGİ HAFİF ISLAK CAM KALIBA DÖKÜP SOĞUMAYA BIRAKIN. BUZDOLBINDA 1-2 SAAT BEKLETİN.İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİDE KALIPLA KESEREK SERVİS TABAĞINA ALIN. ÜZERİNE RENDELENMİŞ ÇİKOLATA SERPİN.

DEVİR HESAP DEVRİ UYDURMASI
MALZEMELER
3 YUFKABÜYÜK FİYONK MAKARNA MAYDONOZ DEREOTU NANE 2 DİLİM PEYNİR4 YUMURTA

PATATESLİ HAMURLAR
MALZEMELER
2 ADET KABAK2 ADET DOMATES1 SOĞANSARMISAK4 ADET HAŞLANMIŞ PATATES2 ADET YUMURTA100ML KREMABAHARTALAR

YAPILIŞI
2 ADET KABAĞI KÜP KÜP KESİN. 2 ADET DOMATESİ BLANŞE EDİP SOYUN VE KĞÜP KESİN. 1 ADET SOĞAN VE SARIMSAĞI MİNİK KESİN. 30 ML ZEYTİNYAĞINDA KABAKLARI 2 DK ÇEVİRİP DOMATES,SOĞAN VE SARIMSAĞI İLAVE EDİN. TUZLAYIP BİBERLEYİN. 2 DK DAHA ÇEVİRİP ATEŞTEN ALIN. 4 ADET İRİCE HAŞLANMIŞ PATATESİ SOYUP RENDELEYİN. 2 ADET YUMURTA 100ML. KREMA,İNCE KIYILMIŞ FESLEĞEN VE TUZ İLAVESİYLE KARIŞTIRIN. YAĞLANMIŞ PORSİYONLUK FIRIN KAPLARINA PAYLAŞTIRIN. ÜZERLERİNE SOTELEDİĞİNİZ SEBZELERİ PAYLAŞTIRIN. ÖNCEDEN 210 DERECE ISITTIĞINIZ FIRINDA 25 DK. KADAR PİŞİRİP BEKLETMEDEN SERVİS YAPIN.

KADAYIF TOPLARI
6 KİŞİLİK MALZEMELER
250GR.TEL KADAYIF50GR. TEREYAĞI100GR. LIGHT KREM PEYNİR1 SU BARDAĞI SÜT1 SU BARDAĞI PUDRAŞEKERİSÜSLEMEK İÇİNHİNDİSTANCEVİZİANTEPFISTIĞIFINDIK

YAPILIŞI
TEREYAĞINI ERİTİP KADAYIFLARI İLAVE EDİN. KREM PEYNİRİ KADAYIFA İLAVE EDİP KARIŞTIRIN. FIRINI 180 EDERECEYE AYARLAYIN. KADAYIFI ELİNİZDE İYİCE SIKARAK TOPLAR ELDE EDİP YAĞLADIĞINIZ FIRIN TEPSİSİNE DİZİN. 20DK. PİŞİREREK FIRINDA ALIN. SÜT VE ŞEKERİ KAYNATIP ILINMAYA BIRAKIN. KADAYIF TOPLARI FIRINDAN ÇIKINCA ŞEKERLİ SÜTE BATIRIP HİNDİZTANCEVİZİ DÖVÜLMÜŞ ANTEP FISTIĞI VE DÖVÜLMÜŞ FINDIĞA BULAYIP SERVİS YAPIN.

KEK
MALZEMELER
1 PAKET SADE KEK-UN (HAZIR OLARAK SATILIYOR) 150 GRAM ERİTİLMİŞ VE ILITILMIŞ MARGARİN (200 GRAMA DA ÇIKARABİLİRSİNİZ) 1 ŞİŞE ŞİVEPS (SCHWEEPS) TONİK (1 SU BARDAĞINA DENK GELİYOR) İÇİNİN HARCI; 1 SU BARDAĞI EZİLMİŞ BEYAZ PEYNİR YARIM SU BARDAĞI İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ YARIM SU BARDAĞI İNCE KIYILMIŞ DEREOTU ÜZERİ İÇİN; 1 ADET ÇIRPILMIŞ YUMURTA 2 YEMEK KAŞIĞI ÇÖREKOTU

YAPILIŞI
DERİN BİR KARIŞTIRMA KABINA, KEK UNU, MARGARİNİ VE TONİĞİ DÖKÜP, KAŞIKLA İYİCE KARIŞTIRALIM. HAMURA HİÇ EL DEĞDİRMEYELİM. ÇÜNKÜ BİRAZ CIVIK VE ELE YAPIŞAN BİR KIVAMDA OLACAKTIR. YA KAŞIK YA DA SPATULA KULLANALIM. BİR TARAFTA DA İÇİNİN HARCINI, YANİ PEYNİR, MAYDANOZ VE DEREOTUNU KARIŞTIRIP, HAZIRLAYALIM. ÖTE YANDAN YUVARLAK, 20-25 CM ÇAPINDAKİ CAM YA DA PORSELEN YA DA TEFLON KALIBIN İÇİNİ VE KENARLARINI İYİCE YAĞLAYALIM (TERCİHEN ZEYTİNYAĞI KULLANIN). CIVIK HAMURUMUZUN YARISINI, BİR KAŞIK YARDIMIYLA KABIMIZIN ALTINA YERLEŞTİRELİM. ÜZERİNE PEYNİRLİ HARCIMIZI BİR GÜZEL YAYALIM. SONRA DA KALAN CIVIK HAMURUMUZU BU HARCIN ÜZERİNE YERLEŞTİRELİM. EN SON AŞAMADA İSE ÇIRPILMIŞ YUMURTAYI KEKİN ÜZERİNE GEZDİRİP, ÇÖREK OTUNU SERPİŞTİRİP, FIRINA VERELİM. 175 DERECEDEKİ FIRINDA, 35 DAKİKA PİŞİRELİM VE ILINMASINI BEKLEYİP, DİLİMLEYİP SERVİSE SUNALIM.

Hiç yorum yok: