Bayramlarla özdeşleşen lokum,yanında bir fincan köpüklü Türk kahvesi ile geleneksel ikramların başında gelir.Dünyaca bilinen bir Türk tatlısı olan lokumu,araştırıp tarifini sizler için uyguladık.Bu nefis lokumu,verdiğimiz aşamaları dikkatlice takip ederek hazırlayıp konuklarınıza sürpriz yapabilirsiniz.
Sade Türk lokumu
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 45 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler
1 kg tozşeker
Yarım litre su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı (100 gr) nişasta
Yarım çay bardağı su
2 gr krem tartar
Bir miktar badem yağıHarmanlamak için:
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşeker
Hazırlanışı
1Tozşeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın.
2 Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.
3 Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin.Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin
10 Şubat 2009 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

.jpg)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder