10 Şubat 2009 Salı

Zeytinyağlı lüfer ızgara


KAÇ KİŞİLİK: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk

Malzemeler:
1 lüfer
5-6 yeşil zeytin
2 salçalık kırmızı biber
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kapari
1 çay bardağı riviera zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 dal kereviz sapı
1 çorba kaşığı soya sosu
Hazırlanışı:
*Sarımsakları soyun. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip jülyen doğrayın. Kerevizin sapını kibrit çöpü kalınlığında doğrayın.
*Salça, soya sosu, zeytinyağı, kapari, kereviz sapı ve sarımsakları bir kasede karıştırın. Balığı çukur bir kaba alın. Hazırladığınız zeytinyağlı sosu üzerine gezdirerek dökün ve balığı bu sosta 1 saat kadar bekletin.
*Balığı sosuyla ve zeytinlerle birlikte orta ateşte her iki tarafını çevirerek kızartın. Servis tabağına alıp soğutmadan sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: