28 Ekim 2009 Çarşamba

Gelin Makyajı

Gelin Makyajı
Hayatının en özel gününde birçok gelin günlük makyajdan fazlasını ister fakat bütün gözlerin üzerinizde olacağı o gecede, abartılı bir görünümü kimse istemez. Düğün fotoğraflarınızda harika görünmek için kendinizi deneyimli bir makyaj uzmanına bırakın.

Makyaj Uzmanı Ne Zaman Seçilir?
İyi bir makyajı garantilemek için düğün gününden 4-5 ay önce makyaj uzmanından randevu alın. Hatta 2-3 ay kala bir provaya ihtiyacınız olacak. Eğer saç ve makyaj provanızı aynı güne denk getirebiliyorsanız, o gece kız arkadaşlarınızla çıkıp eğlenmek için harika bir bahaneniz olur.
Makyaj uzmanından randevu alırken sadece kendiniz için değil, anneniz ya da damadın annesi gibi yakınlarınız için de almanız gerekecek ama prova bir tek sizin için gerekli.

Makyaj Uzmanını Seçerken
Herhangi bir makyaj uzmanında karar kılmaya çalışırken, sorduğunuz sorulara verdikleri cevaplardansa, onların yönelttikleri sorular önemli. Size düğün mekânı, gelinliğinizin rengi, ışıklandırma, aklınızdaki saç modeli ve düğün teması hakkında soru sorup sormadıklarına dikkat edin.
İyi bir makyaj uzmanı çok çeşitli makyaj malzemesine sahip olmanın yanı sıra, hem sizin isteklerinizi dinler, hem de size tavsiyelerde bulunur.Provaya gittiğinizde makyaj uzmanı yüzünüzde birçok makyajı deneyerek size en çok yakışanı belirlemeli. Provada makyajdan memnun kalmadıysanız ya başka bir prova daha isteyin ya da yeni bir makyaj uzmanı bulun.

Güzel bir gelin olmanın püf noktaları
Cildinize uygun renkler seçin. Genelde esmerlere mor, krem ve bakır gibi sıcak tonlar; sarışınlara mavi-gri, eflatun ve deniz mavisi gibi soğuk tonlar yakışır. Kızıllar ise şeftali, gri ya da yosun yeşiliyle harika görünürler.
Çoğu gelin düğününde gözyaşlarına boğulur. Bir pandaya benzemek istemiyorsanız iyi kalite, suya dayanıklı maskara kullanın.

Cilt bakımınızda ya da görünümünüzde bir değişikliğe gidecekseniz bunu haftalar öncesinden yapın. Cildiniz yeni bir ürüne ters tepki verebilir.

Harika bir cilde sahip olmak için fondötenden fazlası gerekir. Düğün telaşının yüzünüzde sivilcelere yol açmaması için bu büyük günden önce kendinizi şımartın. Bol su ve meyve suyu için, alkol ve kahve tüketiminizi sınırlayın. Düğünden haftalar önce, her gün düzenli olarak yüzünüzü temizleyip nemlendirmeyi alışkanlık haline getirin.

Hiç yorum yok: