28 Ekim 2009 Çarşamba

Yaz Gelininin Ayakkabı Seçimi


Yaz Gelininin Ayakkabı Seçimi
Yaz düğününüzde baştan ayağa harika gözükmenin sırrı çok basit! Her detaya önem verin ve sakın ayakkabıyı es geçmeyin. Yaz aylarında her konsepte, her tarz gelinlikle uygun ayakkabı bulmak mümkün: topuklu, babet, bantlı, hatta spor… Ayakkabı uzun bir gelinlik altında bile kolayca fark edilen, önemli bir tamamlayıcı. Yaz düğününde kısa bir gelinlikle giyilecek bir ayakkabı ise tamamen gözler önündedir. Ayakkabının rengi gelinlikle aynı olmalı. Ton farkı uyumsuz bir görüntüye yol açar.


Düz Ayakkabı Rahatlığı
Görünüş kadar önemli olan bir diğer şey ise rahatlık. Kır düğünü yapıyorsanız çimlerin üzerinde ya da kumsal düğününde kumların üzerinde yürüyeceğinizi unutmayın. Tabi aynı şey bütün gece sallanan bir teknede yapılan düğün için de geçerli. Eğer boyunuz yeterince uzunsa topuklu giyme sevdasından vazgeçebilirsiniz. Fakat topuklu giymekte kararlıysanız, rahat yürüyebileceğiniz yollara ve dans pistine ihtiyacınız olacak.

Günlük hayatta giymediğiniz yükseklikte topukluları düğün gününüzde giymeyin. Yoksa eğlenceye yalınayak devam etmek zorunda kalabilirsiniz. En iyisi siz, ayakkabıyı düğün gününden önce, bir süre giyip rahatlığını test edin. Hem böylece ayakkabılarınız yumuşar ve düğün günü ayakkabılarınızın vurması riski azalır.


Alternatifiniz Olsun
Düğününüzde yüksek topuklu bir ayakkabı giyecekseniz ya da ayakkabınızın vuracağını düşünüyorsanız, yanınıza daha rahat edeceğiniz, alçak topuklu bir ayakkabı almanızda fayda var. Arkası kapalı bir ayakkabı giyiyorsanız, yanınıza alacağınız alternatif ayakkabının arkasının açık olması, gecenin ilerleyen saatlerinde imdadınıza yetişecektir. Topuklularınızı değiştirdiğinizde boy farkı olmasından korkmayın çünkü gelinliklerle uyumlu yüksek tabanlı spor ayakkabıları birçok mağazada bulabilirsiniz.

Yaz düğününde giyeceğiniz ayakkabı açık olursa hem göze daha hoş gözükür hem de sizi rahat ettirir. Tercihinize göre yalnızca burnu açık, ya da bantlı bir model seçebilirsiniz. Ancak bantlı model seçecekseniz bantların gece dans etmekten şişen ayaklarınızı kesebileceğini de unutmayın. Bantlar ne kadar kalın olursa ayağınızı da o kadar az acıtacaktır. Tabi saatler ilerledikçe havaların soğuyacağını düşünüyorsanız kapalı bir ayakkabı seçmeniz yerinde

Hiç yorum yok: