28 Ekim 2009 Çarşamba

Davetiye

Davetiye
Nikah davetiyeleri, siz büyük güne bin bir zahmetle hazırlanırken, davetlilere, onları nasıl bir düğünün beklediğini fısıldar. Her detayına özen gösterdiğiniz düğününüzü anlatması için davetiyelerinize şans verin.
Davetiyeler düğün konseptiyle uyumlu olsun. Düğününüzü belli bir tema altında yapacaksanız, davetiyeniz bunu anlatsın. Davetlileri, kır düğünü için doğanın uyanışına, kumsal düğünlerinde dalga seslerine, peri masalı temalı düğünde sihirli dünyanıza eşlik etmeye çağırın. Böylece davetlilere kıyafet seçimlerini düğün temasına göre yapma fırsatı tanımış olursunuz. Onlar da sıradan bir düğüne gelmediklerini bilerek buna göre hazırlık yapabilirler.

Misafir Listesi Hazırlayın
Unutmayın ki davetiye sayısı gelecek kişi sayısından daha az olacaktır. Aile başına bir davetiye gönderin. Kız tarafından ve erkek tarafından kaç kişi geleceğini hesaplayın. Daha sonra bu konuda anlaşmazlığa düşmemek için sayıları davetiyeyi seçmeden önce belirlemekte fayda var. Beklediğinizden daha fazla sayıyla karşı karşıya kaldığınızda daha düşük bütçeli davetiyelere yönelebilirsiniz.

Yaratıcılığınızı Kullanın
Davetiyelerinizi yaptıracağınız birçok firma bulabileceğiniz gibi, her hangi bir el beceriniz ya da fikriniz varsa davetiyelerinizi kendiniz tasarlayabilirsiniz. Örneğin, tanıştığınız yeri fotoğraflayıp davetiyenizde kullanabilirsiniz. Sizi anlattığını düşündüğünüz bir figür varsa, bir benzerini bulmak için internetteki resim galerilerinden resim satın alabilir ya da bir tasarımcıyla anlaşabilirsiniz. Davetiyeleri yazarken mutlaka kendi ifadelerinizi kullanın. Hayatınızın en özel gününü klişe cümlelerle duyurulmasına izin vermeyin. Daha sonrasında yapmanız gereken tek şey, bir matbaayla anlaşmak.

Davetiyelerinizi yazdırırken dikkat etmeniz gerekenler
Gün, ay, yıl açıkça belirtilmelidir. Fazla renkli davetiyelerde yazıları okumak zor olur. “Lütfen cevap veriniz” gibi önemli detayların gözden kaçmasına neden olabilir. Çiftlerden birinin telefon numarası mutlaka olmalı. Dijital çağda artık birçok çift evlenmeden önce kendi sitelerini açıyorlar ve buradan nelere ihtiyacı olduklarını duyuruyorlar. Eğer böyle bir site yapmayı düşünüyorsanız, davetiyenize ekleyebilirsiniz.

Zamanlama
Davetiyeler, düğünden yirmi beş gün önce davetlilere ulaştırılmalıdır. Bunun için en az iki ay öncesinden harekete geçin. Davetiyenizi kendi tasarlayacaksanız ya da bir firmadan sipariş etmeyecekseniz, daha önceden araştırmalara başlamakta fayda var.
Davetiyelerde kullanılan kağıt cinsi normal mektuptan daha ağır olabileceği için size ekstra posta maliyeti getirebilir. Davetiyeleri postaya verirken, düğün tarihini göz önünde bulundurun. Bayram öncesine, yılbası zamanına denk geliyorsa, postaneler yoğun olacağından, olası kaybolma ya da gecikmelere karşı önleminizi alın.

Hiç yorum yok: