28 Ekim 2009 Çarşamba

Nikah Şekeri

Nikah Şekeri
Herkes unutulmaz bir düğüne sahip olmak ister. Nikah armağanları da, fotoğraflar bir yana, düğünden arda kalan yegane hatıralardır. Neden nikah şekerlerini, yaratıcı armağanlara dönüştürmeyelim ki? Bizi bu konuda harekete geçirecek tek şey yaratıcı fikirlerimiz. Bütçemiz ne kadar olursa olsun, yaratıcı dokunuşlarla basit şekerleri bile farklı şekillerde paketleyerek ve dizayn ederek, konuklara sıra dışı nikah armağanları dağıtmak mümkün.

Klasikler ve Yöresel Tatlar
Eğer bütçeniz darsa, renkli badem şekerleri kurtarıcınız olabilir. Bu şekerler ne kadar klasik olsa da, siz onlara farklılık katın. Üzerine eklediğiniz ufacık size ait bir mesajla fark yaratın. Resmi düğünler için uygun değilse de, lolipop şekerlerini ilginç şekillerde süslemek, bütçeyi zorlamayan, sevimli bir fikir.

Nikâh şekerinin yanı sıra başka yiyecekler de nikâh şekeri yerine verilebilir. Gelinin ya da damadın memleketinden meşhur bir yiyecek varsa, (Antep fıstığı, bal, kayısı kolonyası, şarap) yaratıcı şekillerde paketlenerek sunulabilir. Şekilli çikolatalar, klasikleşmiş fakat her zaman beğenilen nikâh armağanlarıdır. Klasik kalıp çikolataları kendi resminiz bulunan ambalajlarla kaplayıp üzerine dilediğinizi yazabilirsiniz. Ambalajın üzerine sizi bugünlere nelerin getirdiğini yazacağınız “İçindekiler” bölümünü eklemeyi unutmayın.

Nikâh şekeri lafın gelişi!
Biz aslında daha çok “davetlilere armağanlar” demeyi tercih ediyoruz çünkü kendimizi sadece şekerle sınırlamaya niyetimiz yok. Kalıplaşmış şablonlarla yapılan kullanışsız nikâh şekerlerinin bir kenara atıldığını hepimiz görmüşüzdür. Konuklara kalıcı ve kullanışlı bir armağan verin, düğününüz yıllarca hatırlansın.

Düğün Temasıyla Uyum
Nikâh hediyeleri düğün temanızla uyumlu olmalı. Örneğin lolipop fikri, kumsal ya da havuz başı düğünleriyle uyumlu olur. Yöresel bir düğün yapıyorsanız, o yörenin meşhur eşyalarından verebilirsiniz. Düğün temanızdan esintiler taşıyan anahtarlıklar, kitap ayraçları, teneke hap kutuları, kart tutacakları, mumluklar, kupalar yelpazeler, çerçeveler uzun yıllar kullanılır. Bu armağanlara özel bir teşekkür mesajı ve resminizi de iliştirebilirsiniz.
Bu örnekler, farklı düğün temalarına göre çoğaltılabilir. Seçeneklerinizin sizin hayal gücünüzle sınırlı olduğunu unutmayın.

Hiç yorum yok: