28 Ekim 2009 Çarşamba

Gelin Başı

Gelin Başı
Gelin başı hazırlığı büyük bir ekip ve uzun bir uğraş gerektiren bir süreçtir. Gelin başının gelinlikle, gelin çiçeğiyle, düğün temasıyla, makyajla, fotoğraf çekimiyle uyumlu olması gerekir. Gelin başı stilinizi seçerken büyük günde çekilecek resimlerde nasıl bir portre vermek istediğinize karar verin. Tek bir modele takılmayın ki; gelinliğinize, evlendiğiniz mevsime, düğün temanıza göre en uygun saç modelini bulabilin. Büyük günde bembeyaz gelinliğinin içinde boy gösteren gelin, sade bir şıklıkla öne çıkar. Abartılı bir gelin başı ve makyaj gelinin güzelliğine gölge düşürebilir. Tabi, sade olmaya çalışırken sıradan olmaktan da kaçının.


Kuaför Seçerken…
Kuaför seçiminde özenli olmak, başarılı bir gelin başının ilk adımıdır. Tecrübeli bir kuaför hangi modelin geline yakışacağı konusunda yardımcı olarak gelini yönlendirir. Düğünden yaklaşık bir ay önce kuaförünüzle görüşüp, nasıl bir modelin size uygun olacağına karar vermelisiniz. Eğer gelin başında taç, toka, pırlanta, tarak gibi aksesuarlar kullanacaksanız, bunları da önceden hesaba katın. Gelin başı yapımında ücretlerin diğer işlemlere kıyasla çok daha yüksek olmasının sebebi, aksesuarların saça tutturulması ve saçın bütün gece bozulmayacak sağlamlıkta yapılması için kuaförlerin fazladan çaba harcamalarıdır. Masraftan kaçınmak için daha az bilinir bir kuaföre gitmek büyük bir pişmanlıkla sonuçlanabilir.


Model Seçerken…
Düğün gününden önce gelin başını, kuaförden randevu alarak prova edin. Randevuya ya gelinliğin bir resmini ya da kendisini götürün. Böylece kuaförünüz de daha somut fikirlerle size en uygun saç modelini seçmenizde yardımcı olabilir. Straplez bir gelinlikle döpiyes bir gelinliğe uygulanacak gelin başları farklı olur. Taçlı topuz bir gelin başıyla, dağınık çiçekli bir gelin başının fotoğraf çekiminde kullanılacak arka planlar da farklıdır. Bu tür detaylar ise hangi mevsimde evleneceğinize göre şekillenecektir.


En çok tercih edilen model topuzdur ancak; topuz yaptırmak düğünün konseptiyle uyumsuz olabilir. Örneğin bir kır düğününde daha doğal bir model tercih etmek yerinde olur. Elbette saçın uzunluğu seçimleri belirler. Kısa saçlı gelinler postiş taktırmanın yanı sıra saçı doğal uzunluğunda bırakmayı da tercih edebilirler. Seyrek saçlı gelinler için topuzun içine sünger destek konularak saçlar daha hacimli gösterilebilir. Düğün günü kesinlikle saça boya, kesim ya da perma benzeri işlemler yapılmamalıdır. Bu gibi işlemlerin düğünden bir süre önce halledilmesi düğün günü kötü bir sürprizle karşılaşma riskini de ortadan kaldıracaktır. Unutulmaması gereken bir diğer nokta, gelinle damat arasındaki boy farkıdır. Gelinin topuklu giyeceği de göz önünde bulundurulduğunda, gelin başının çok kabarık ya da yukarıdan toplanmış olması gelinin damadın yanında daha uzun boylu gözükmesine yol açabilir.

Hiç yorum yok: