28 Ekim 2009 Çarşamba

Gelinin Kankaları Buraya!

Nasıl Giyinmelisiniz?
Gelinin ya da damadın yakın arkadaşıysanız ya da ailesindeyseniz siz de bu özel gün için hazırlanmalısınız. Belki girişte davetlileri karşılayacak, belki gelinin peşinden kesesini taşıyacak, belki de organizasyonun aksamamasını sağlayan “gizli kahraman” olacaksınız. Düğünde nasıl bir göreviniz olursa olsun, bugünün sizin için de çok özel olduğunu giyinişinizle herkese hissettirin.

Davetiyeden İlham Alın
Düğün hazırlıklarına katılma şansınız olmadıysa, davetiyeler size düğün teması hakkında fikir verebilir. Çiçeklerle mi süslenmiş? Ya da parlak taşlarla? Kapalı bir tarihi mekanda yapılan düğüne farklı, kumsalda yapılan bir düğüne farklı giyinmelisiniz. Davetiyelerin verdiği son ipucu ise törenin başlama saati. Gündüz yapılan törenler gece yapılanlara kıyasla daha sade geçtiğinden kıyafetinizi de buna göre şekillendirirsiniz.

Sınırlara Uyun
Düğün günü beyaz giymek yalnızca gelinin hakkıdır. Bu yüzden kesinlikle beyaz bir elbise giymeyin. Nedime beyaz giymemeli. Dekolte kullanarak vücudunuzda beğendiğiniz bölgelere dikkat çekebilirsiniz ama aşırıya kaçmayın. Rahat bir giyim tarzına sahip olabilirsiniz fakat ileriki zamanlarda düğüne kotla gelen kişi olarak hatırlanmak istemiyorsanız, düğün gündüz vakti yapılıyor olsa bile kot pantolonunuzu giyip gitmeyin.

Diğerleri Ne Giymiş?
Başkalarının ne giydiği değil ama ne tarz giyindiği sizin için önemli. Gelinin yakın bir arkadaşıysanız tarzını da bilirsiniz ama erkek tarafını tanımıyorsanız kıyafetiniz diğer konuklardan farklı bir çizgide olacaktır, bu da sizi rahatsız edebilir. Düğünün teması hakkında daha fazla bilgi edinmek için gelinle konuşmanız faydalı olur. Gösterdiğiniz özen her iki tarafı da memnun edecek.

Hiç yorum yok: